OVER HET ENSEMBLE

Ensembletheater Antwerpen is een stadstheater met als kern een groot, vast spelersensemble met acteurs uit Vlaanderen en Nederland. We ontwikkelen een repertoire dat zowel de grote titels van het klassieke wereldrepertoire, als het hedendaagse drama van internationale auteurs omvat. Met Het Auteursprogramma zetten we in op het ondersteunen van nieuwe Nederlandstalige toneelschrijvers.

Als stadstheater staan we in het hart van de stad Antwerpen. Onze producties gaan steeds in dialoog met de stad en haar bewoners. Met onze publiekswerking snijden we maatschappelijke vraagstukken aan en trekken de debatten open. We investeren in duurzame, sector-overschrijdende partnerschappen met Antwerpse ondernemers, de academische wereld en spelers uit het sociale veld. Vanuit onze thuisbasis treden we theaters in Vlaanderen en Nederland tegemoet.

 

Getalenteerde mensen met verschillende expertises samen onder één dak brengen, onze krachten bundelen en hedendaags, scherp en urgent theater maken dat een breed en groot publiek aanspreekt. Daar gaat het ons om.